Femeia alfa are curajul să revendice ceea ce îi aparține de drept-natura animală-instinctuală, intuiția, creativitatea, sexualitatea si senzualitatea. Nu va juca rolul domniței in distres, încercând să pară ceea ce nu este, ci își va asuma inteligența. Nu-și va pune numai părul pe bigudiuri, ci și mintea. Nu se va împiedica, ci va alege.

Femeia alfa e independentă, autonomă și liberă, dar asta nu înseamnă singurătate, ci siguranța că iubirea ei nu este contaminată de dependență sau alte nevoi. Astfel, își poate asuma libertatea de a iubi, de a intra într-o relație sau de a ieși dintr-o relație atunci cănd aceasta se transformă într-o cușcă acceptată social.

Femeia alfa știe să-și câstige teritoriul prin simpla prezență. Nu face eforturi speciale să impresioneze, ea știe deja cine este. Se îmbracă în așa fel încât să se simtă bine, iar ce are pe ea o reprezintă pe ea însăși și nu vreun trend, vreo casă de modă sau vreun statut social. Ceea ce are în interior emană mai multă prezență decât exteriorul.

Femeia alfa nu permite nimănui să-i comprime energia vitală:gândurile, părerile, idealurile. Nu va accepta zâmbind, atunci când cineva drag îi spune că ideea genială de afaceri care tocmai i-a venit e o prostie. Sau că dorința ei de a studia ceva nou nu are nici un rost. Ea nu se va resemna, și nu va renunța de dragul relației, ci, în cazuri extreme, mai degrabă va renunța la relație pentru a se regăsi pe sine.

Femeia alfa nu se conformează orbește cerințelor din afară, ci le examinează cu atenție, trecându-le prin filtrul personal: “Este acest lucru ceva pe care vreau cu adevărat să-l fac?” Știe să diferențieze dorințele de nevoi, și știe să renunțe sau să amâne gratificarea unei dorințe pentru a obține satisfacerea unei nevoi.

Femeia alfa nu confunda niciodata puterea cu agresivitatea sau isteria. Nu încearcă să domine prin condiționări ieftine,(“daca mă iubești, vei schimba becul“) ci are grija de nevoile proprii, și, atunci când are nevoie de ajutor, nu se sfiește să îl ceară. Sigur că poate schimba singură un bec, dar poate că uneori becul e prea sus și bărbatul de lăngă ea abia așteaptă să facă asta pentru ea.

Femeia alfa încearcă să evite apropierea intimă de oamenii care își neagă propriile lor pasiuni, pentru că știe că aceștia le vor nega și pe ale ei, mai devreme sau mai târziu. Sau… și mai rău, vor încerca sa o convingă pe ea să trăiască ceea ce ei înșiși nu au trăit.

Femeia alfa știe că a simți ceea ce simte este mai bine decât a nu simți nimic. Pentru că există momente când o femeie este atât de speriată, oprimată și confuză, încât singura modalitate de apărare este anestezia generală a emoțiilor,numai așa poate continua să traiască aceleași drame iar și iar.

Femeia alfa își respectă spațiul personal. Știe că o relație are ritmurile și ciclurile ei: este un timp pentru a fi împreună, și un timp pentru a fi singur. De aceea, nu va fi ușor de capturat în relații simbiotice sau toxice, în care nu mai există decât noi. Ea își ascute ghearele pentru a-și apăra teritoriul, nu pentru a lipi geluri tehnice şi ștrasuri pe ele.

Femeia alfa știe să pună limite. Să spună Nu fără să jignească, și să rămână congruentă cu ea însăși odată ce a spus Nu. Își recunoaște furia, atunci cand apare, și folosește energia ei pentru a se apăra cu fermitate.

Femeia alfa nu se va lăsa descurajată de lipsa de argumente logice sau raționale ale deciziilor ei; uneori, dacă este în contact cu ea însăși, își onorează intuiția pur și simplu, și își asumă deciziile luate emoțional. Va şti să spună: “Pentru că așa simt eu!”, iar emoțiile sunt iraționale prin natura lor.
Femeia alfa nu va cultiva niciodată relații în care este tratată ca obiect (sexual sau de alta natură), valorizată numai după criterii exterioare. Ea stie că ceea ce are de dăruit este mai mult decât o imagine, si mai mult decât serviciile pe care le poate oferi.

Femeia alfa e mereu în conexiune cu ea însăși, iar partenerul ei este parte din această conexiune; el poate spijini sau distruge această conexiune. De aceea, ea nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. Nu va căuta niciodată într-un partener jumătatea care să o completeze, pentru că ea însăși este întreagă, și își dorește să împărtășească pre-a plinul sufletului ei.

Femeia alfa își permite luxul de a face totul cu pasiune: va iubi cu pasiune,va lucra cu pasiune, va avea grija de cuibul si de puii ei cu pasiune, va lupta cu pasiune pentru valorile în care crede. E creativă, spontană, în acord cu adevărul ei interior.10553315_10207551868464158_7980828505495865485_n

Unde e femeia alfa? Ca și bărbatul alfa, e o specie pe cale de dispariție, pentru că societatea nu o prea acceptă, și încearcă prin orice mijloace să o captureze și să o domesticească prin tot felul de mijloace. Dar… mai sunt câteva exemplare rare, care se ascund într-un anonimat confortabil pentru că au impresia că ceva nu este în regulă cu ele. Cum o recunoști?

 • • E fetița care suferă că este altfel decât colegele ei, dar refuză să se conformeze
  • E adolescenta rockeriță rebelă, dar atât de sensibilă încât suferă pentru orice și are nevoie să ascundă asta sub o infațișare șocantă sau comportament provocator
  • E femeia originală, excentrică, care uneori sfidează obiceiurile și convențiile prin intensitatea cu care trăiește
  • E cea care pare a face totul pe dos urmându-și intuiția, dar dupa un timp se dovedește că a făcut bine.
  • Este prietenoasă, dar nu fraieră sau naivă. E cea care spune adevărul fără teamă, cea care luptă pentru ceea ce e important pentru ea.
  • E doamna în vârstă care nu iese din casă fără machiaj și poartă cu nonșalanță pălăria cea mov, chiar dacă merge la piață
  • Pare a fi în contratimp cu cerințele sociale, uneori înflorește târziu, dar asta nu o deranjează, mai bine mai târziu decât niciodată.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here