Parenting Conștient

De la inocenţa copilului la înţelepciunea adultului

O invitaţie la o călătorie în mintea, inima şi sufletul copilului privind cu” ochelarii” adultuluinutella

Dacă eşti părinte şi ajungi să te simţi copleşit, iritat, rănit, depăşit de situaţie în anumite momente în prezenţa copilului atunci, cel mai probabil, ai nevoie să devii conştient de resursele şi limitele tale, să înveţi să priveşti dintr-o perspectiva diferită nevoile copilului tău!

Dacă eşti un părinte conştient ai mari şanse să creşti un copil la fel de conştient de darurile, abilităţile şi limitele sale!

Te invit să participi alături de alţi părinţi ce caută îndrumare sau validare la “ Atelierele de Parenting Conştient” pentru a descoperi cum să hrăneşti acele abilităţi constructive, sănătoase atât pentru el cât şi pentru ceilalţi, astfel încât copilul tău să fie pregătit pentru viaţă!
La un nivel intuitiv fiecare părinte simte ce şi cum este mai bine pentru copilul lui, blocajele apar atunci când nu găsim calea de a gestiona anumite situaţii mai particulare, care de cele mai multe ori ţin de adult şi nu de copil. Adultul este cel care da structura, stabileşte anumite rutine şi reguli, da tonul melodiei şi impune un anumit ritm, iar dacă face toate aceste lucruri cu respect, responsabilitate, fermitate şi blândeţe atunci copilul va coopera şi va deveni treptat cel mai bun partener de parenting.
Aceste ateliere nu au pretenţia de a oferi reţete de parenting de success ci îţi pun la dispoziţie cu toată cunoaşterea şi experienţa unui  profesionist (la rândul lui părinte) pentru a descoperi şi a experimenta acele soluţii care funcţionează în cazul tău.

Fiecare familie are la baza un proiect mai mult sau mai puţin conştientizat( dat devalorile şi convingerile de viaţă) şi îşi are propria poveste care este diferită, unică, vie ( atmosfera şi climatul afectiv creat de relaţiile dintre membrii ei). Felul în care această va rezista încercărilor şi timpului ţine de iniţiativa, curajul şi creativitatea fiecăruia în parte.
Pe parcursul atelierelor vei descoperi că întotdeauna există loc de mai mult curaj şi înţelepciune, de mai multă înţelegere şi iubire!

Teme propuse:

1. Cum să dezvoltăm cooperarea şi “muşchii psihologici la copil” ( copil descurajat/ copil rebel pe faţă/rebel pe ascuns/ copil conştient= descurcăreţ)

 • – Sarcinile vieţii unui adult ( muncă, familia-călăuzirea copilului, viaţă de cuplu, relaţiile sociale, spiritualitatea şi Sinele profund) –provocări, limite şi resurse personale
  – Ordinea naşterii şi atmosfera de familie
  – Ce este cooperarea?
  – Cum cooperează copilul?
  – Ce înseamnă un părinte conştient dar un copil conştient?
  – sarcini
  – Etapele dezvoltării copilului, crizele ,problemele de ataşament

2. Mama ei de  “greşeală” şi culmea învăţării la copil – pedepsim, recompensăm sau încurajăm?!

3. Nevoile esenţiale ale copilului- cei 4 C – A FI CONECTAT, A FI CAPABIL, A CONTA, A FI CURAJ

4. Bunul simț comun ( cei 7 ani de acasă) versus logică privată (“ acesta sunt eu şi aşa am învăţat că se face”)

… și multe altele

Cine va conduce aceste ateliere?

Claudia Condrat– psiholog clinician, psihoterapeut, pentru mai multe detalii, click aici:

Mai multe detalii în curând, stați aproape!